The Stone House / Estudio Alinea + Pe+Br+Re arquitectos + Cris…

first_img Area:  307 m² Year Completion year of this architecture project Francisco Godoy, Sebastián Bruna The Stone House / Estudio Alinea + Pe+Br+Re arquitectos + Cristóbal Lamarca Architects: Cristóbal Lamarca, Estudio Alinea, Pe+Br+Re arquitectos Area Area of this architecture project 2018 Chile Save this picture!© Nicolás Saieh+ 29Curated by Clara Ott Share The Stone House / Estudio Alinea + Pe+Br+Re arquitectos + Cristóbal LamarcaSave this projectSaveThe Stone House / Estudio Alinea + Pe+Br+Re arquitectos + Cristóbal Lamarca Lead Architect: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/912318/the-stone-house-estudio-alinea-plus-pe-plus-br-plus-re-arquitectos-plus-cristobal-lamarca Clipboard Constructor:Constructora ContramaraCalculista:Pe+Br+Re arquitectosCity:Puerto VarasCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Nicolás SaiehRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsRenders / 3D AnimationVectorworksVectorworks ArchitectText description provided by the architects. Housing located in Puerto Varas, in the south of Chile. With an oceanic rainy climate, the project proposes the development of an efficient house in terms of environmental comfort, adapted to its climatic and landscape environment. Through the analysis of the microclimate, specifically the sun and the wind, the location is defined: near the south edge of the plot, in the highest part of the land near the river, facing north and with a turn of 15 ° to the west, taking advantage of the distant views of the landscape and the Maullín River.Save this picture!© Nicolás SaiehSave this picture!Save this picture!© Nicolás SaiehConsidering the strong exposure of the volume to the north wind, a landscape windbreak strategy is developed, with trees and bushes that reduce the wind speed by protecting the north façade from the “lying down rain”.Save this picture!© Nicolás SaiehThe volumetric configuration, responds to the typology of the southern houses. With the heat source in the center and an envelope of low thermal transmittance, the facades are designed specifically according to their orientation, to allow solar radiation access and to naturally ventilate the interior spaces. This allows to solve the program leaving all the services and humid zones in the south side. Private spaces on the north side and circulations to the center acting as thermal buffers.Save this picture!© Nicolás SaiehThe programmatic configuration is resolved on two levels, with a first floor of public areas, a desk, living / dining room, semi-open kitchen and services, and a second floor of private areas, bedrooms, bathrooms and family room. In the center of the house the vertical circulation connects both levels with a double height that marks the spatial nucleus of the building.Save this picture!© Nicolás SaiehThese strategies were developed together, two spaces of passive architecture that allow to intermediate between the interior and the exterior. First, an architectural element that interrupts the direct flow of temperature outside the interior, and the second, a sun space. This space, attached to the living / dining room, glazed by its north and east face, allows to trap the available solar radiation in the form of energy and transfer it to the interior of the house. Increasing the indoor temperature when it is required. In tests during the fall of the year 2018, up to 5.3ºC difference were recorded between one space and another.Save this picture!© Nicolás SaiehThe landscape proposal seeks that the volume take a presence on the ground, but that it is protected from the flow of the Maullín River, generating different interaction links with tree densities, existing clearings and landscape contexts. It intensifies the dynamics of appearing and disappearing, proposing a new formal identity with the territory, culture and natural elements of the place.Save this picture!© Nicolás SaiehProject gallerySee allShow lessMecanoo’s Kaohsiung Center Photographed Through the Lens of Sytze BoonstraArchitecture NewsDiller Scofidio + Renfro to Design New Hungarian Museum of TransportArchitecture News Share Projects CopyHouses•Puerto Varas, Chile Year:  “COPY” Photographs:  Nicolás Saieh Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: Jakob, Baldosas Cordova, Glasstech, MK, Stretto “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/912318/the-stone-house-estudio-alinea-plus-pe-plus-br-plus-re-arquitectos-plus-cristobal-lamarca Clipboard CopyAbout this officePe+Br+Re arquitectosOfficeFollowEstudio AlineaOfficeFollowCristóbal LamarcaOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPuerto VarasChilePublished on February 28, 2019Cite: “The Stone House / Estudio Alinea + Pe+Br+Re arquitectos + Cristóbal Lamarca” [Casa La Piedra / Estudio Alinea + Pe+Br+Re arquitectos + Cristóbal Lamarca] 28 Feb 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsCabinetsFlorenseCabinet – FloAirWood Boards / HPL PanelsBruagStair Railing – CELLON®LightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenBathroom AccessoriesBradley Corporation USAHigh Speed Hand Dryers – Aerix+BoardsForestOneLaminate – EGGER laminatesAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Metal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelWall / Ceiling LightsA-LightAccolade Wall Light at River Dental OfficeBricksStröherClinker Brick Slips – StiltreuMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Houses ArchDailylast_img read more

The response of Petermann Glacier, Greenland, to large calving events, and its future stability in the context of atmospheric and oceanic warming

first_imgThis study assesses the impact of a large 2010 calving event on the current and future stability of Petermann Glacier, Greenland, and ascertains the glacier’s interaction with different components of the climate and ocean system. We use a numerical ice-flow model that captures the major aspects of the glacier’s mass budget, the resistive forces controlling glacier flow, and includesdynamic calving. Satellite observations and model results show that the recent break-off of 25% of thefloating tongue did not result in a significant glacier speed-up due to the low lateral resistance of thisrelatively wide and thin ice tongue. We demonstrate that seasonal speed-up at Petermann Glacier is mainly driven by meltwater lubrication rather than freezeup conditions in the fjord. Results also show that sub-shelf ocean melt may have a profound effect on the future stability of Petermann Glacier, emphasizing the urgent need for more observations, and a better understanding of fjord temperaturevariability and circulation.last_img read more